Min första symaskins LO

Här är den allra första Lo jag någonsin gjort där jag dessutom använde symaskinen efter en utmaning av min mentor webmosterhelene. Tack för att du fick mig att våga testa. Jag är faktiskt väldigt nöjd med denna. Gillar kontrasten mellan det rosa o det svarta sååå.

image18

Trådlöst Tangentbord och mus

Idag kom sambon hem med nytt trådlöst tangentbord och mus så nu har jag installerat det! Min gamla mus gick sönder. Såhär ser det det ut. Så skönt att slippa en massa sladdar o kanon när man behöver plats att scrappa på :)
image15

Khaki Skinni mini o Croper Hoper förvaring

Idag kom med posten Qk alfabetet Khaki skinni mini (retiered) som jag köpt av Jenny och även en fin Croper Hoper förvaring med många bra fack.

image17


 image14

Min Fluid Chalk förvaring

Såhär förvarar jag mina Fluid Chalks!

image13

Beställt prenumeration på CK

Idag så beställde jag en 2-års prenumeration på CK (Creating Kepsakes) blir ju faktiskt billigt per nummer sett ca 23-25:- per nummer, helt ok! Ser fram emot första numret! Tar 6-8 veckor innan prenumerationen kommer igång.

image12

Köpt A3 skrivare

Hittade på Blocket en annons på en A3 skrivare o fick köpa den för 180:-, kanonbilligt, nu ska jag kunna skriva ut direkt på 12 x 12 LO´s!!!

Var på Spa idag

Idag var jag på Ystad Spa på Regementet o utnyttjade mitt presentkort som jag fick av mina kära kollegor förra året i present, kunde inte vara där merän behandlingen för sen fick jag åka hem o amma Hugo.

 

Men så skönt med lite vardagslyx med en ansiktsbehandling o så skönt att få vara lite för sig själv. Fick även en liten gåva med hem!

image10

Scrapaddicteds månadspaket kom idag

Idag låg Scrapaddicteds månadspaket i lådan, så fint Jane! TACK!!! Gillar speciellt de rosa chipboardsen! Så fina papper. Ska nog prenumerera på detta paket för ett par månader.

image11

Promenerade även igår kväll

Måste peppa mig lite själv, var även igår kväll nere i Sanskogen i slingan o gick en promenad i mycket rask takt, har tom lite träningsvärk i låren idag inte mycket men lite.


Mitt första månadspaket från Usa

Idag kom mitt första månadspaket från Usa, jiippiee! Så fint tyckte jag det var speciellt blommorna som är så tunna o fina. Kommer från Nook i fall någon undrar. Från Making memories var det en flaska med glitter glaze fräckt. Knappar har jag längtat efter att testa så det får nog vara dags nu, fick en hel påse med knappar. Finns dock inte med på bilden från deras hemsida verkar som prima blommorna är utbytta mot knapparna i mitt paket men det gör ingenting.

image9

Tote-ally Cool! Tote 2 - Red Stripe

Japp nu har jag fått hem min nya scrapväska som jag ska ha på bordet med diverse scrapsaker i. Det bästa o nya med den här är att den har en snurrplatta i bottnen så man kan snurra den på skrivbordet. Har inte hunnit installera den är bara. Men ack så snygg den är!

image8
 

The Tote-ally Cool! Tote features:
Large zippered front pouch
Easy-carry handle
5 elasticized tool loops
Water bottle pocket
Total of 21 open pouches to accommodate all kinds of crafting tools and materials
Cell phone pouch with secure Velcro flap
4 pen/marker loops
Hidden pull-out drawer with zippered flap for security

Fabric: Heavy-duty canvas
Size: 8?L x 8?W x 18?H
Weight: 1.65 lbs.


Testade gympaskorna idag

Så idag var det så äntligen dags att premiärprova mina nyinköpta gympaskor. Första rundan blev nere i Ystad Sandskog o en runda på 2.5 km i rask takt. Kände ikväll vid sju att jag bara måste komma iväg o dessutom få ner min andning o försöka få bort klumpen i magen jag haft ett par dagar fram o tillbaka (ångest) nu blev det för mycket så dags att raska av sig lite o jag kände mig bättre efteråt, skönt. Ska försöka ta mig en runda till imorgon, får passa på efter att jag ammat Hugo för jag vill ha den tiden för mig själv. Glatt besked att jag inget skoskav fick så det verkar lovande o skorna var sköna att gå i.

Scrappingordlista

Inom Scrapbooking och Cardmaking används en mängd annorlunda ord , många på engelska. Här följer i alfabetisk ordning översättningar och förklaringar till flera ord, förkortningar och uttryck.

Acid-free: Syrafritt
Brads: Påsnit - alt. Postnit - med jungfruben. Dekoration som finns i flera olika format/figurer; runda, fyrkantiga, stjärnor, blommor etc. Behövs inga verktyg till.
Cardstock: Ett tjockare papper, kartong, som oftast används som baksida till scrapbooksidorna. Är även mycket bra att göra - vika - kort utav. Förkortas CS.
Chalks / Chalklets: Kallas på svenska för Torrpasteller och används föra att färga te x papper. Kan liknas en ögonskugga för papper.
Charms: Charms betyder berlock eller amulett. Små metallhängen i olika figurer att dekorera och hänga på sin sida.
Crop: Beskära
Cut Outs: Tryckta figurer som man klipper ut själv
Die Cut: Utstansade motiv i papper.
Dry Emboss: "Embossa torrt" dvs prägla. Görs med speciella stansar, metallplattor, QK´s "Goosebumps"...etc
Eyelets: Öljetter - sätts fast med hjälp av speciella öljettverktyg. Vanligaste storlekarna är 1/8 och 3/16 - måtten är i tum. 3/16 är större än 1/8 (=2/16)
1/8 tum är ca 3,2 mm - 3/16 tum är ca 4,8 mm.
Glue Dots: "Klisterprickar" i olika storlekar. Ett starkt klister som man använder då man vill fästa lite tyngre saker på sin sida, tex plastdetaljer och eller knappar.
Journaling: Dokumentation (den text du använder dig av för att beskriva din sida - vem....vad....vilka....var...hur...när.....?????)
Layout / LO: Den sida som du gör!
Magic Mesh: Ett självhäftande nät av plast som används som dekoration. Finns i olika färger!
Mat: Matta...dvs skärmatta eller fotomatta
Monokromatisk: Olika nyanser av samma färg!
Mullberry papper: Ett mjukt och tunt papper med tjocka synliga fibrer. Blir fint om man te x river det.
Paper Piercing : Dekoration/Figur som byggs upp av pappersbitar. Förkortas PP.
Pebbles: En genomskinlig plastdetalj som man kan sätta över en text eller en bokstav för att utmärka just den detaljen. Finns i olika storlekar och färger. Finns även med färdigtryckta bokstäver på. Är oftast självhäftande.
Punch/Punchies: Stans - finns i olika former och storlekar / utstansade motiv och figurer
Punch Outs: Figurer som man trycker ut ur ett färdigt ark
Quickutz: Förkortas QK. Ett amerikanskt stansverktyg som man använder för att stansa ut olika figurer och alfabet med. Man köper ett handtag (handtool) för sig och kan sedan komplettera med en mängd olika sorters figurer (shapes) och alfabet. Titta gärna in på
www.quickutz.com
Raffia: Bast eller bastliknande papper.
Ribbon charms: Metallspännen som man kan dra tyg eller band igenom. Används för att dekorera sin sida!
Rub-ons: "Gnuggisar". Man använder en träspatel för att gnugga över motiv eller bokstäver på papper
Snaps: Som öljetter fast utan hål
Syrafritt: Vid tillverkning av papper används olika syror. Dessa syror bryter sakta ner fotot. Därför rekomenderar man att man skall använda syrafria produkter i sin scrapbook.
Stickers: Klistermärken
Vellum: Ett helt eller "halvt" genomskinligt papper. Finns i olika färger och med olika mönster.
Xyron: En liten plast "maskin" som ser till att pappret (ditt motiv) blir ett klistermärke. Kan även användas till att sätta lim på små metalldetaljer mm. Finns i olika storlekar och utförande.